Prepare for California DMV Test

Some useful materials on Cal DMV driving license test..

Monday, December 7, 2009

Helpful Videos for DMV Class C Driver Test California.

Very useful videos for taking a DMV Class C Driver test in California.

This has 19 videos for written test,11 videos for Behind the wheel test(driving test) and 12 videos for general instruction.
Dont miss this.

Some Cal DMV drivers license sample questions


1.It is illegal for a person 21 years of age or older to have blood alchohol
concentration (BAC) that is --- or higher.
a)0.01%
b)0.08%
c)0.05%

Ans:b

2.You want to tun left at an upcoming corner.Give the right of way
to
a)Oncoming vehicles also turning left
b)Vehicles coming towards u
c)Pedestrians on the sidewalk waiting for a "WALK" signal

3)If the roadway is wet and ur car starts to skid u shud
a)Slowly ease ur foot off the gas pedal
b)Slow down by shifting to a lower gear
c)Slow down by pumping the brakes quickly and firmly.

Ans)b

4)The 2 way road u r driving on has a lane marked as shown in this pic(center turn lane)
This lane is used for
a)To begin or end left turns or start a permitted u turn.
b)A s regular driving lane during periods of heavy traffic
c)To pass other vehicles that r moving slowly

Ans)a
5)2 sets of solid double yellow lines spaced 2 feet or more apart

a)May only be crossed to make a left turn or u turn
b(Shud be treated like a solid wall and nt be crossed
c)May be used to begin / edn left hand turns.

Ans)b

6)Ur driving lane is next to bycycle lane,U want to make a rt turn at an upcoming intersection,
a)May nt enterr bycycle lane
b)Sud only merge into bycylce lane if u stop before turning
c)Must merge into bycycle lane before making ur turn.

Ans)c


7)Which of the following is tru abt vehicles displaying a diamond shaped sign..
a)They r nt allowed to drive on freeways
b)They must be stopped before crossing rail roads.
c)They r nt allowed to exceed 35mph
Ans)b


8)you must show proof of insurance to law enforcement
a)Only if u r involved in an accident
b)if u r involved in an accident or stopped for a citiation
c)Only if ur stopped and cited
Ans)b


9)The speed limit at an uncontrolled railroad crossing is
a)25mph
b)15mph
c)20mph
Ans)b


10)It is legal to drive with an anchoholic beverage container that has been opened if the container is
a)Under the front seat.
b)In the glove compartment
c)In the trunk
Ans)c


11)Which of the following is a proper use of vehicle lights?
a)Using low beams during day on narrow country roads
b)Using high beams bcz ur low beams r nt working
c)Use parking lights while driving thru a tunnel
Ans)a

12)The speed limit in any alley is

a)25mph

b)15mph

c)20mph

Ans)b

13)The speed limit for a school zone where children are present is unless o/w posteda)15mph

b)25mph

c)20mph

Ans)b

14)You want to park downhill on a 2 way road and there is no curb.Which way shud u turn ur front wheels

a)So they face straight road

b)Right towards the side of the road

c)Left towards the center of the road

Ans)b


15.It is illegal for a person under 21 years of age to have blood alchohol
concentration (BAC) that is --- or higher.
a)0.01%
b)0.08%
c)0.05%

Ans:a

Search This Blog

My Blog List

Followers

FEEDJIT Live Traffic Feed